Prostor udruge Zvončić grije se na obnovljive izvore energije

Prostor udruge Zvončić grije se na obnovljive izvore energije

Karlovac, 31. listopada 2013. – Prostorije Udruge za djecu s poteškoćama u razvoju – Zvončići od danas se griju na obnovljive izvore energije. Riječ je o humanitarnoj akciji koju je pokrenula Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, a na svečanom otvorenju prisustvovali su župan Karlovačke županije g. Ivan Vučić, predsjednik Uprave Alstom Hrvatska d.o.o. Damir Vranić  i ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr.sc. Julije Domac.

„Udruga smo za djecu s teškoćama u razvoju koja djeluje već tri godine, a  ovaj prostor smo dobili od Grada Karlovca na korištenje 10 godina bez najma. S obzirom da će se ovdje provoditi rehabilitacija uglavnom djece najmlađe dobi, grijanje smo morali riješiti na najkvalitetniji mogući način. Budući da postojeći sustav grijanja nije bio u funkciji, REGEA je pokrenula akciju prikupljanja sredstava za ugradnju kotla na pelete i profesionalno odradila cijeli taj proces“, izjavila je predsjednica Udruge Zvončići Snježana Čop.

Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske pokrenula je inicijativu ugradnje kotla na pelete snage 18kW za potrebe grijanja udruge Zvončići, a cijeli sustav financiran je u suradnji s Karlovačkom županijom i tvrtkom Alstom Hrvatska d.o.o. Ukupan iznos investicije u projekt ugradnje kotla iznosio je 30.360,00 kn.

Ponosni smo što smo pomogli pri ugradnji kotla na pelete za Udrugu Zvončići. Ovaj je vrijedan projekt proveden uz pomoć nesebične donacije Alstoma i Karlovačke županije. Naše znanje i organizacija samo su mala pomoć za naše Zvončiće, djecu i njihove roditelje, ono najvrjednije što kao društvo imamo i što moramo pomagati. Obnovljivi izvori energije u službi djece dobar su pokazatelj za sve buduće akcije i naše obećanje da ćemo u njima sudjelovati, izjavio je ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske dr.sc. Julije Domac.

٭٭٭

Udruga Zvončići je nevladina, nestranačka, neprofitna socijalno-humanitarna organizacija kojoj je cilj i svrha osnivanja unapređivanje medicinske i socijalne zaštite, obrazovanje, procesi integracije u zajednicu i zapošljavanje osoba s autizmom, ostalim poremećajima autističnog spektra kao i drugim razvojnim teškoćama djece grada Karlovca i Karlovačke županije. Udruga je članica Nacionalne udruge za autizam i Saveza udruga invalida Karlovačke županije. Djeluje od siječnja 2011. godine, brine o 39 djece s teškoćama u razvoju, ima i 76 punoljetnih članova udruge, roditelja, stručnjaka i ostalih zainteresiranih građana.