Prijavi se na EIT Climate-KIC RIS akcelerator

Climate-KIC RIS Accelerator jedini je program Europskog instituta za inovacije i tehnologiju (EIT) fokusiran na akceleraciju klimatskih inovacija u Europi.

Climate-KIC RIS pomaže i posreduje u povezivanju postojećih hubova za inovacije u 12 država središnje, istočne i južne Europe te na taj način osigurava paneuropski doseg te jača i potiče kapacitete za inovacije preko čitavog kontinenta.

U Hrvatskoj će ga provoditi EIT Climate-KIC Hub Croatia, konzorcij sačinjen od osam organizacija. To su REGEA, ZICER, Ured za transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Geotehnički fakultet Varaždin Sveučilišta u Zagrebu, Terra Hub, Zelena energetska zadruga, Mreža znanja i Impact Hub Zagreb.

Prijaviti se mogu svi razvojni timovi i startupovi koji se sastoje od barem 2 člana, tj. osnivača, čiji je startup – ako ga imaju – mlađi od 5 godina te koji razvijaju klimatski orijentirano inovativno rješenje. Ulaskom u program primit će do 50.000 eura. Ukupni iznos bespovratne financijske potpore ovisit će o fazi razvoja proizvoda. Tako će razvojni timovi u najranijim fazama primiti do 10.000 eura, oni koji već validiraju poslovni model i imaju prve klijente do 15.000 eura te startupovi u naprednijim fazama razvoja do čak 50.000 eura za daljnji razvitak proizvoda ili usluge. Bitno je i napomenuti da akcelerator djeluje po no equity principu, tj. ne ulazi u vlasničku strukturu startupa.

Uz financijsku, timovi i startupovi koji postanu dijelom akceleratora, dobit će i izvrsnu mentorsku i edukativnu potporu priznatih domaćih i stranih stručnjaka kao i niz prilika za međunarodno umrežavanje.

Razvijate li CleanTech ideju, već imate proizvod koji je blisko povezan s novim tehnologijama ili pak radite na razvoju usluge sa znatnim pozitivnim učinkom na klimatske uvjete, prijavite svoj tim do 27. siječnja 2019. godine ovdje. Sretno svima!