Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Predstavljen Masterplan javne rasvjete Krapinsko-zagorske županije


Predstavljen Masterplan javne rasvjete Krapinsko-zagorske županije

Master plan javne rasvijeti i za gradove i općine Krapinsko-zagorske županije

U cilju energetski održivog razvitka, Krapinsko-zagorska županija i Agencija nastavljaju putem djelovanja na vlastitom području poticati primjenu mjera energetske učinkovitosti. Imajući u vidu razmjere i kompleksnost provedbe takvih projekata, neophodno je zajedničko djelovanje javnog sektora na lokalnoj i regionalnoj razini. U tom smislu, jučer je u Krapini održan sastanak predstavnika Krapinsko-zagorske županije na čelu sa županom Željkom Kolarom s gradonačelnicima i načelnicima, u sklopu čega je predstavljen Masterplan javne rasvjete, o kojem su govorili ravnatelj Agencije dr.sc. Julije Domac i voditelj Odjela za energetske analize i praćenja Ivan Pržulj.

Predstavljene su prednosti okrupnjavanja projekta čijom bi provedbom javna rasvjeta postala energetski učinkovitija, ostvarile bi se bitno veće uštede energije, smanjili troškovi održavanja za javnu rasvjetu, a ono što je također naglašeno jest da projekt neće predstavljati nikakav dodatni trošak za gradske i općinske proračune. Prezentirane su tri faze od kojih je prva izrada studije Masterplana, potom izrada projektne dokumentacije te provedba. Ključni dokument koji je potreban je Sporazum o suradnji sa jedinicama lokalne samouprave.

Prisutni gradonačelnici i načelnici pozdravili su ovu inicijativu i pokazali iznimnu zainteresiranost za ovaj vrijedni projekt.

Fotografija preuzeta s www.kzz.hr

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top