Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Croatian district heating sector support facility

Posjet proizvodnjom postrojenju Brod plina – CTS Slavonija

U sklopu drugog projektnog sastanka održanog u Slavonskom Brodu 26.1.2023. godine, projektni partneri posjetili su proizvodnjo postrojenje Brod plina – CTS Slavonija.

CTS Slavonija je jedini centralni toplinski sustav u gradu Slavonskom Brodu. Kotlovnicu čine dva plinska kotla ukupne instalirane snage 10 MW, a ukupna duljina toplovoda koji povezuje kotlovnicu s dva naselja (Naselje Slavonija I i Naselje Slavonija II) iznosi 2,55 km. Na sustav je spojeno 1095 samostalnih uporabnih cjelina ukupne zakupljene snage 7,5 MW. Kompletna postojeća toplovodna mreža je zamijenjena 2019.godine novim predizoliranim twin i twin conty cijevima s difuzijskom barijerom.

Tema posjeta kotlovnici bila je integracija obnovljivih izvora energije u sustav grijanja (solarni kolektori, dizalica topline) kao i povezivanje postojećih zatvorenih toplinskih sustava, također u vlasništvu Brod plina, s CTS-om Slavonija.

image_print

Financirano od strane Europske Unije kroz projekt ID 101076428. Izneseni su stavovi i mišljenja samo mišljenja autora i ne odražavaju nužno stajališta Europske unije ili CINEA-e. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

Scroll to Top