Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske na konferenciji CROENERGY2013


Pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske na konferenciji CROENERGY2013

Nastavno na veliki uspjeh prve konferencije CROENERGY2011 koju smo u suorganizaciji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i FEDARENE – European Federation of Agencies andRegions for Energy and Environment, a pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske, prof. dr. sc. Ive Josipovića organizirali prošle godine u Cavtatu i koja je okupila preko 300 sudionika (zbornik u privitku), čast nam je najaviti i drugu CROENERGY 2013 konferenciju koja će se održati u Tuheljskim toplicama (hotel WELL), od 2. do 4. listopada 2013., po drugi pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske.

Investitori, ali i svi uključeni u planiranje i financiranje u energetskom sektoru u Hrvatskoj, ali i puno šire, svakodnevno se susreću s izazovima u provedbi svojih ideja i projekata. Izravnom interakcijom svih dionika, te razmjenom dosadašnjih iskustava moguće je znatno ubrzati investicijske projekte energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a upravo je to ono što će omogućiti konferencija CROENERGY 2013.

Na prošlogodišnjoj konferenciji CROENERGY 2011 svjedočili smo sudjelovanju velikog broja sudionika te kvalitetnim predavanjima najboljih europskih i domaćih stručnjaka iz područja održive energije. Poseban naglasak bio je stavljen na ulogu financijskih institucija u potpori projekata, čemu je svjedočio dolazak vodećih regionalnih banaka i fondova poput Europske investicijske banke, Europske banke za obnovu i razvitak i mnogih drugih. Najviši dužnosnici Europske komisije, predstavnici regionalne i lokalne vlasti, te brojne istraživačke institucije potvrdili se važnost ovog događaja.

Program konferencije CROENERGY 2013 uključuje:

  • Radionica Kako uspješno pripremiti projekt za financiranje?
  • Radionica Zelena nabava u Hrvatskoj i Europi
  • Radionica Kako uspješno provesti EU projekt?
  • Sekcija Priča o strukturnim fondovima- izazov za sve
  • Sekcija Nove prilike za financiranje energetskih projekata

U sklopu središnjeg dana Konferencije, 3. listopada, posebna izlaganja imat ce vodeći europski stručnjaci kao i visoki predstavnici Europske komisije, a posebno ističemo panel župana i gradonačelnika hrvatskih gradova predvodnika energetskih projekata.

Za sam kraj Konferencije je planirana stručna tribina na temu Energetsko siromaštvo te stručni izleti i posjete provedenih projekata obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.

Za izravne informacije o Konferenciji ili više detalja na raspolaganju je gđa Tijana Savić, struč.spec.oec. (tel 01/ 7775492, GSM 091/3885308 ili tsavic@regea.org), voditeljica ovog projekta na razini Agencije.

Nadamo se Vašem dolasku!

Dopis-ured predsjednika

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top