Pioneers into Practice

Tražimo iduću generaciju inovatora u području klime i klimatskih promjena, jesi li to upravo ti? Jesi li stručnjak ili predstavnik institucije koja želi oblikovati budućnost svjetske ekonomije? Zanima te stvaranje novih proizvoda i usluga koje će ubrzati proces nisko-ugljičnog razvoja? Ne bojiš se izaći iz vlastite zone komfora i sagledati ovu problematiku iz nove perspektive? Pozivamo te da se uključiš u Climate KIC program Pioneers into Practice kao stipendist (stručnjaci) ili domaćin (institucije).

Pioneers into Practice je vodeći program stručnih razmjena fokusiran na problematiku klimatskih promjena koji se održava već devetu godinu za redom i to u više od dvadeset zemalja diljem Europe. Program se održava od svibnja do studenog i sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, stručnog mentorstva i radionica te e-učenja.

Tko može biti stipendist?

  • Sveučilišna diploma iz područja vezanog za klimu i klimatske promijene, održivog razvoja ili druga slična titula iz relevantnog područja je poželjna.
  • Barem dvije godine iskustva (rad ili volontiranje) iz relevantnog područja.
  • Predanost borbi protiv klimatskih promjena te želja sudjelovanja u zajednici stručnjaka sa zajedničkim ciljem.
  • Mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima programa (razmjena, radionice, e-učenje).
  • Napredno poznavanje engleskog jezika.

Tko može biti domaćin?

  • Iskustvo ili interes iz područja klimatskih promjena, održivog razvoja i/ili nisko-ugljične ekonomije.
  • Može pružiti prostor za rad te osigurati mentorstvo po pitanju problematike klimatskih promjena, održivog razvoja i/ili nisko-ugljične ekonomije za stipendista u rujnu i/ili listopadu.
  • Želite proširiti svoju mrežu kontakata i znanje te naučiti više o inovacijama u području klimatskih promjena i održivog razvoja.

Spremni ste sudjelovati u svim koracima programa Pioneers into Practice

Više informacija o samom programu, detaljnim uvjetima sudjelovanja te, najvažnije, prijavu za stipendiste i domaćine možete pronaći ovdje.