Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Otvorene prijave za nagrade Novog europskog Bauhausa 2023.


Europska Komisija otvorila je prijave za nagrade Novog europskog Bauhausa 2023. godine.

Nakon posljednja dva uspješna izdanja tijekom kojih je zaprimljeno više od 3000 prijava iz svih država članica EU-a, natječaj za 2023. nagradit će 15 inicijativa koje povezuju održivost, estetiku i inkluzivnost – tri temeljne vrijednosti Novog europskog Bauhausa. U kontekstu Europske godine vještina, ovogodišnje izdanje imat će dodatan segment usmjeren na obrazovanje i učenje. Po prvi put, prijave za projekte i koncepte bit će otvorene i za Zapadni Balkan. Kao i prošle godine, bit će posebne nagrade za osobe mlađe od 30 godina. Poziv je otvoren do 31. siječnja 2023. u 19:00 CET.

Nagrade za 2023. će nagraditi postojeće projekte kao i koncepte koje su razvili mladi talenti u četiri kategorije:

  • Ponovno povezivanje s prirodom
  • Vraćanje osjećaja pripadnosti
  • Davanje prioriteta mjestima i ljudima koji to najviše trebaju
  • Potreba za dugoročnim razmišljanjem o životnom ciklusu u industrijskom ekosustavu

U svakoj kategoriji kandidati mogu birati između tri paralelne natjecateljske kategorije:

  • Kategorija A: “Prvaci Novog europskog Bauhausa”, posvećena postojećim i završenim projektima s jasnim i pozitivnim rezultatima.
  • Kategorija B: “Zvijezde u usponu Novog europskog Bauhausa” posvećena konceptima mladih talenata u dobi od 30 godina ili manje. Koncepti mogu biti u različitim fazama razvoja, od ideja s jasnim planom do razine prototipa.
  • Kategorija C: “Prvaci obrazovanja Novog europskog Bauhausa” posvećena inicijativama usmjerenim na obrazovanje i učenje. Prihvatljivi su i završeni projekti, kao i inicijative s minimalnom razinom zrelosti.

Nagrade za 2023. dodijelit će se 15 pobjednika koji će dobiti novčanu nagradu do 30.000 eura, kao i komunikacijski paket koji će im pomoći u daljnjem razvoju i promicanju svojih projekata i koncepata.

Kako se prijaviti

Kandidati svih nacionalnosti i podrijetla su dobrodošli ako se njihovi koncepti i projekti provode u EU ili na Zapadnom Balkanu. Svoje prijave trebaju poslati putem službene web stranice NEB nagrada.

Svi detalji u vezi s postupkom prijave uključeni su u vodič za prijavitelje, dostupan na svim jezicima EU-a i zapadnog Balkana.

Pozadina

Novi europski Bauhaus je kreativna i interdisciplinarna inicijativa koja povezuje Europski zeleni plan s našim životnim prostorima i iskustvima. Inicijativa poziva sve Europljane da zamisle i zajedno izgrade održivu i uključivu budućnost koja je lijepa za naše oči, umove i duše.

Novi europski Bauhaus, koji je pokrenula Predsjednica von der Leyen u svom govoru o stanju Unije 2020., zajednički je dizajniran s tisućama ljudi i organizacija diljem Europe i šire.

Više informacija

Pitanja i odgovori

Vodič za prijave

Novi europski Bauhaus web stranica

image_print

Do you like our work?
Feel free to share

Scroll to Top