Otvoren Call for Innovation for the Business Plan 2023-2025

Ovogodišnji Poziv za inovacije bit će otvoren od 28. veljače do 28. travnja 2022. u 17:00 CET. Usredotočen je na četiri gradska izazova: aktivna mobilnost, održiva gradska logistika, energija i mobilnost i buduća mobilnost.

  • Aktivna mobilnost. Aktivna mobilnost je redovita tjelesna aktivnost koja se poduzima kao oblik mobilnosti. Obuhvaća putovanje pješice, biciklom i drugim vozilima za koje je potreban fizički napor za kretanje. Očekivani ishod je veća razina korištenja aktivne mobilnosti u ciljanim demo gradovima.
  • Buduća mobilnost. Očekivani ishod su nove usluge i disruptivne tehnologije koje imaju potencijal preoblikovati način na koji živimo, radimo i krećemo se u gradu.
  • Održiva gradska logistika. Očekivani ishod uključuje nova vozila, nove modele nabave/kupnje, nova rješenja za konsolidaciju, nove usluge čvorišta, nove proizvodne modele (npr. da se roba proizvodi ‘blizu kuće’) i nova softverska rješenja za optimizaciju tereta.
  • Mobilnost i energija. Očekivani ishod je povećana upotreba vozila s čistijim gorivom u jednom ili više europskih gradova. Provedene mjere trebale bi imati potencijal za repliciranje i proširenje u drugim europskim kontekstima.

Očekuje se kako će ukupna sredstva EIT-a za ovaj Inovacijski poziv biti 14,7 milijuna eura (12,7 milijuna eura za inovacije i 2 milijuna eura za RIS inovacije), podijeljeno između četiri područja izazova i kombinaciju projekata Tipa 1 i Tipa 2.

Radi pomoći prijaviteljima u pripremi i podnošenju svojih prijedloga, EIT Urban Mobility će provesti niz događaja prije i nakon objave poziva, kako bi osigurao otvoren, slobodan i pošten pristup široj zajednici mobilnosti.

Više informacija o Pozivu dostupno je ovdje.