Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Organizirana radionica za klaster Inteligentna energija


OBJAVIO/LA: LUKA ŠAFAR

U prostorijama Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske 19. veljače 2015. godine održala se radionica za EPC posrednike usmjerena na tvrtke u sklopu klastera Inteligentna energija.

U prostorijama Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske 19. veljače 2015. godine održala se radionica za EPC (eng. Energy Performance Contracting- Ugovor o energetskom učinku) posrednike usmjerena na tvrtke u sklopu klastera Inteligentna energija. (link na: http://www.inteligentnaenergija.hr/ )

Na radionici su obuhvaćene  teme vezane za prve korake provedbe EPC projekta, pronalaženje potencijalnih EPC projekata, primjere pokrenutih EPC projekata, dodanu vrijednost EPC projekata u usporedbi s vlastitim (in-house) rješenjima, ključna pitanja vezana uz EPC projekte, kako ih predstaviti klijentima te dostupne informacije i dokumenti vezani uz EPC projekte. Osim o primjeni EPC modela kod rekonstrukcije sustava javne rasvjete bilo je govora i o primjeni EPC modela pri integralnoj energetskoj obnovi zgrada.  Kako bi na najbolji mogući način zaokružili priču vezanu uz EPC projekte, predavanja su održali i predstavnici Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR) gdje su prezentirane linije financiranja projekata iz područja energetike i zaštite okoliša te tvrtke Corellia koji su predstavili dostupne modele financiranja ESCO projekata u Hrvatskoj.

Streetlight EPC projekt financiran je iz programa Intelligent Energy Europe (IEE) Programme s ciljem poticanja ESCO tržišta korištenjem Ugovora o energetskom učinku  kao modela financiranja projekata rekonstrukcije sustava javne rasvjete. Projekt se, osim u Hrvatskoj, provodi  8 europskih gdje se kroz EPC info centre pruža sveobuhvatna podrška jedinicama lokalne samouprave, ESCO tvrtkama i ostalim dionicima zainteresiranim u uključivanje u EPC tržište. Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) zadužena je za operativno vođenje EPC info centra za područje Republike Hrvatske.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top