Ponosno objavljujemo kako je projekt toplane na biomasu općine Pokupsko ušao u finale za dodjelu prestižne EUSEW nagrade koja se dodjeljuje za istaknute projekte na području održive energije. Projekt je proveden od strane općine Pokupsko i Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske te predstavlja prvi projekt ovakvog tipa u Hrvatskoj s kojim ponosno kročimo uz bok najboljima u Europi!

EUSEW nagrada je jedna od najprestižnijih nagrada s područja energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije koja se dodjeljuje na godišnjoj razini i kao jedan od posebno istaknutih događanja tijekom trajanja Europskog tjedna održive energije. Ove godine Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća (EASME) zajedno s Općom upravom za energiju Europske komisije, 14. lipnja 2016. godine u Charlemagne zgradi Europske komisije u Bruxellesu, organizirat će svečanu dodjelu nagrada, kojom će se ujedno obilježiti i 10-ta obljetnica dodjele ove prestižne nagrade.

Od 200 prijavljenih projekata u konačnom izboru za nagradu našlo se 9 finalista, a među njima i naša općina Pokupsko. Nagrada se dodjeljuje u tri kategorije – potrošači, javni sektor i poduzeća dok će jedan od 9 finalista osvojiti i nagradu građana kao rezultat javnog glasanja putem službene internetske stranice Europskog tjedna održive energije.

Pružite potporu općini Pokupsko i glasajte putem poveznice http://eusew.eu/awards-public-vote

Više o toplani na biomasu Općine Pokupsko pogledajte na:

https://www.youtube.com/watch?v=kd7TYl5XaHI

Europski tjedan održive energije održava se od 14. do 16. lipnja 2016. Te predstavlja najvažniju europsku konferenciju posvećenu pitanjima održive energetske politike. U organizaciji Europske komisije, svim uključenim energetskim dionicima nastoji se pružiti uvid u nove razvojne politike, najbolje prakse i ideje za razvoj projekata energetske održivosti. Također uključuje i dodjelu nagrada za izvanredna ostvarenja u području razvoja energetskih projekata.

EUSEW nagrada dodjeljuje se inovativnim projektima u području energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, a kandidati se odabiru putem natječaja, odnosno pristiglih prijava, za najuspješnije projekte koji promoviraju čistu, sigurnu i učinkovitu energiju. Ocjenama stručnog žirija i građana Europe, nagradom se ističu novi načini oblikovanja europske energetske budućnosti.