Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Održan izlet za učenike srednjih škola Krapinsko-zagorske županije


Održan izlet za učenike srednjih škola Krapinsko-zagorske županije

Dana 12. lipnja 2015. godine, u sklopu programa  Znanjem do energetskih ušteda, djelatnici Agencije su organizirali za učenike srednjih škola sa područja Krapinsko-zagorske županije (SŠ Oroslavje, SŠ Pregrada, SŠ Krapina, SŠ Bedekovčina) posjet Solarnoj kući – Špansko. Učenici su se upoznali sa tehničkim karakteristikama solarnih i fotonaponskih instaliranih sustava u vlasništvu obitelji Majdandžić te saznali na koji način Solarna kuća proizvodi električnu i toplinsku energiju.

Nakon razgledavanja Solarne kuće u Španskom, učenici su se  sa svojim nastavnicima u pratnji djelatnika Agencije uputili u posjet Tehničkom muzeju – odjelu za obnovljive izvore i energetsku učinkovitost. U Tehničkom muzeju dočekao ih je muzejski savjetnik Davor Fulanović, koji je učenicima približio i održao kratko predavanje o tehnologijama obnovljivih izvora energije, energetski učinkovitih domova (zgrada, uređaja, rasvjete) i  prometala. Pri tome posebno je istaknuo hrvatske proizvode i projekte, kao na primjer, plosnati Stirling – Kolinov motor na vruću vodu, maketu pirolitičkog kotla na drva i kotla na pelete, makete vjetroagregata i vjetroelektrane Pametno brdo te maketu prve pasivne kuće u Hrvatskoj. Učenici su imali prilike vidjeti izložbeni dio i knjižnični dio Eduka Energiana te postavu izložbenih primjeraka, obnovljivih izvora energije: biomase i biogoriva, vjetroelektrana, sunčanih toplovodnih sustava i sunčanih elektrana, dizalica topline povezane s tlom i hidroelektrane.

Ovom prilikom zahvaljujemo svim sudionicima, učenicima, profesorima, ostalim djelatnicima na uspješnoj realizaciji izleta, te se veselimo organizaciji slijedećeg edukativnog izleta dogodine.

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top