Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Obilježen 6. Energetski dan Krapinsko – zagorske županije


Obilježen 6. Energetski dan Krapinsko – zagorske županije

Očuvanje energije važan je segment ljudskog društva, a obnovljivi izvori energije budućnost su energetike. Tako je u Krapinsko-zagorskoj županiji obilježen šesti Energetski dan. Samo događanje odvijalo se u srednjoj školi Krapina u organizaciji Krapinsko-županije te Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Energetski dan započeo je završnicom  projekta „Znanjem do energetskih ušteda“. Cilj projekta bio je educirati učenike, nastavnike i roditelje o prednostima, važnostima i mogućnostima održive gradnje, primjeni mjera energetske učinkovitosti i štednje energije u zgradama. Na natjecanju su sudjelovali učenici četiri zagorskih srednjih škola: Krapina, Pregrada, Oroslavje i Bedekovčina. Svaka škola imala je po četiri predstavnika. Natjecanje se sastojalo od testa koji su pisali svi učenici, a devet učenika koji su najbolje napisali test ušlo je u finalno ispitivanje. Učenici su slučajnim odabirom bili podijeljeni u tri grupe po tri učenika. Zadatak u finalu je bio prezentirati pred komisijom niskoenergetsku kuću koju bi oni sagradili. Najbolje rezultate ostvarili su slijedeći učenici: Danijel Horvat (Bedekovčina), Zvonimir Gretić (Pregrada) te Ivan Novosel (Oroslavje). Oni su najbolje osmislili i prezentirali tu kuću te su osvojili vrijedne nagrade koje im je uručo  župan Krapinsk-zagorske županije, Željko Kolar.

Obilježavanju Energetskog dana Krapinsko-zagorske županije prisustvovali su i zamjenici župana Jasna Petek i Anđelko Ferek-Jambrek, ravnatelj Srednje škole Krapina Ivica Rozijan, Ravnatelj Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, Julije Domac  te direktor  Zavoda energetska agencija za Savinjsku, Šalešku i Korušku regiju (KSSENA) iz Velenja Boštjan Krajnc.

Svečana dodjela nagrada prenosila se putem Skypa te se na taj način povezala sa predstavnicima regije Abruzzo koji su također obilježili finale obrazovnog projekta Energiochi.

Po uzoru na projekt „Energiochi“, koji je poznat širom Europe, a u kojem svake godine sudjeluje preko 10 tisuća mladih, dogodine  se nadamo da ćemo se okupiti i veseliti i u još većem broju.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top