Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Novosti iz Lime – Prepoznati gradovi i regionalne vlade!


Novosti iz Lime – Prepoznati gradovi i regionalne vlade!

Jučer je završilo prvo čitanje radnog teksta Ad Hoc Working Group on the Durban Platform for Enhanced Action (ADP), važnog za definiranje ciljeva prije 2020. godine. Usprkos mnogih traženih dopuna i izmjena, zemlje potpisnice su velikom većinom pozitivno reagirale na članke 37a i 37b koji su najvažniji za gradove i regije:

37. Slaže se da učinkovita provedba povećanih akcija zahtijeva uključivanje i doprinos najšireg kruga sudionika pa stoga poziva:

(a) Potpisnice da još više potiču, u skladu sa svojim nacionalnim okvirima, akcije za čuvanje klime od stane sub-nacionalnih vlada, uključujući gradove, na način da uspostave učinkovitu regulativu i financijske mehanizme potrebne da se prevladaju prepreke i potaknu investicije.

(b) Sub-nacionalne vlade, uključujući gradove, da prošire i razviju postojeće ambiciozne politike, mjere i aktivnosti koje su pokazane tijekom postupaka tehničkog ispitivanja.

Ovo je značajna podrška aktivnostima na regionalnoj i lokalnoj razini i veliki napredak u odnosu na dosadašnje stanje. Nova verzija teksta očekuje se u ponedjeljak 8. prosinca, a konačno usvajanje do kraja tjedna. Sljedećeg dana predstavnici regija i gradova, članovi FEDARENE imat će pune ruke posla zagovarajući da nacionalne vlade zadrže ovakav stav i prepoznaju važnu ulogu regija i gradova.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top