Novi europski Bauhaus iz hrvatske perspektive

REGEA kao službeni partner inicijative Novi europski Bauhaus organizira razgovor  Novi europski Bauhaus iz hrvatske perspektive.

Novi europski Bauhaus je inicijativa koja želi povezati Europski zeleni plan i prostor u kojem živimo. Ona kao interdisciplinarni i kreativni pokret želi spojiti znanost, tehnologiju i inženjerstvo sa kulturom i umjetnošću te poziva sve Europljane da zajedno zamisle i sudjeluju u stvaranju budućnosti u kojoj će održivost biti ostvarena sa stilom, budućnosti u kojoj smo pronašli rješenja za probleme i izazove svakodnevnice.

Kako inicijativa Novi europski Bauhaus izgleda iz hrvatske perspektive? Koje su njene mogućnosti i potencijali? Koji su to „sastojci“ specifični i kvalitetni, koje možemo podijeliti, dati i ugraditi u nju kako bi sudjelovali aktivno u njenom stvaranju i djelovanju? Kako možemo unaprijediti naš zajednički dijalog, suradnju i rad te umrežavanje od lokalne do europske razine?

Ovo su neka od pitanja koja želimo postaviti odnosno teme razgovora koje želimo otvoriti kako bi što bolje sagledali široki opseg ove inicijative, te nadamo se, osvijetlili njene ključne prioritete, teme i ciljeve.