Najava regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije

Najava regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije

Zanimaju li Vas najnoviji trendovi u gradnji? Znate li što su zgrade gotovo nulte energije? Želite li stupiti u kontakt s vodećim europskim stručnjacima s područja održive gradnje?

Najavljujemo prvu regionalnu konferenciju koja pokriva tematiku zgrada gotovo nulte energije (eng. Nearly Zero Energy Buildings, nZEB), a organizator je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Konferencija će se održati u sklopu aktivnosti međunarodnog projekta SUSTAINCO (eng. Sustainable Energy for Rural Communities), čiji je Agencija koordinator od 2012. godine, dok u projektnim aktivnostima sudjeluju partneri iz Irske, Austrije, Velike Britanije, Norveške, Španjolske i Rumunjske. Nikako nemojte propustiti jedinstvenu priliku da Vas o primjerima najbolje prakse, samim projektima gradnje i rekonstrukcije zgrada gotovo nulte energije, kao i o financiranju tih projekata informiraju vodeći stručnjaci iz cijele Europe.

Konferencija će uključiti moderirani panel stručnjaka s područja RH koji će pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja: Koje pogodnosti standard gradnje zgrada gotovo nulte energije donosi za proizvođače građevinskog materijala, instalatere i izvođače energetski učinkovitih sustava i sustava obnovljivih izvora energije? Na koji način financirati i poticati takve projekte? Na koji način se RH usklađuje s europskom legislativom?

Kao završni dio konferencije predviđeno je osposobljavanje stručnjaka iz područja održive gradnje.

Konferencija će se održati 13. svibnja 2014. u Dubrovniku, a više informacija o samom programu konferencije i načinu rezervacije dostupno je putem sljedeće poveznice: Nearly-zero Energy Buildings Regional Conference 2014

Pozivamo Vas da se što prije prijavite za sudjelovanje na konferenciji! (broj sudionika je ograničen)