Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Najava regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije


Najava regionalne konferencije na temu zgrada gotovo nulte energije

Zanimaju li Vas najnoviji trendovi u gradnji? Znate li što su zgrade gotovo nulte energije? Želite li stupiti u kontakt s vodećim europskim stručnjacima s područja održive gradnje?

Najavljujemo prvu regionalnu konferenciju koja pokriva tematiku zgrada gotovo nulte energije (eng. Nearly Zero Energy Buildings, nZEB), a organizator je Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji s Ministarstvom graditeljstva i prostornog uređenja. Konferencija će se održati u sklopu aktivnosti međunarodnog projekta SUSTAINCO (eng. Sustainable Energy for Rural Communities), čiji je Agencija koordinator od 2012. godine, dok u projektnim aktivnostima sudjeluju partneri iz Irske, Austrije, Velike Britanije, Norveške, Španjolske i Rumunjske. Nikako nemojte propustiti jedinstvenu priliku da Vas o primjerima najbolje prakse, samim projektima gradnje i rekonstrukcije zgrada gotovo nulte energije, kao i o financiranju tih projekata informiraju vodeći stručnjaci iz cijele Europe.

Konferencija će uključiti moderirani panel stručnjaka s područja RH koji će pokušati odgovoriti na sljedeća pitanja: Koje pogodnosti standard gradnje zgrada gotovo nulte energije donosi za proizvođače građevinskog materijala, instalatere i izvođače energetski učinkovitih sustava i sustava obnovljivih izvora energije? Na koji način financirati i poticati takve projekte? Na koji način se RH usklađuje s europskom legislativom?

Kao završni dio konferencije predviđeno je osposobljavanje stručnjaka iz područja održive gradnje.

Konferencija će se održati 13. svibnja 2014. u Dubrovniku, a više informacija o samom programu konferencije i načinu rezervacije dostupno je putem sljedeće poveznice: Nearly-zero Energy Buildings Regional Conference 2014

Pozivamo Vas da se što prije prijavite za sudjelovanje na konferenciji! (broj sudionika je ograničen)

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top