Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Mladi sociolozi diplomiraju na učincima naših projekata!


Mladi sociolozi diplomiraju na učincima naših projekata!

Naš nagrađivani projekt I ja mogu imati solarne kolektore! zaintrigirao je mladu sociologinju Mariju Savić Prišćan koja je odlučila istraživanje o pozitivnim učincima projekta usmjeriti u izradu svog diplomskog rada. Pod budnim okom mentora – prof. dr. sc. Krešimira Kufrina, prof. dr. sc. Ognjena Čaldarevića te Tine Opalić kao predstavnice REGEA-e za socio-ekonomska istraživanja, upravo je jučer na FFZG-u održana obrana ovog zanimljivog rada nazvanog Obnovljiva energija u mom dvorištu: motivi i iskustva korisnika subvencija za korištenje obnovljivih izvora energije.

Bilo je zanimljivo čuti prevladavajuće motive ljudi koji su se putem natječaja prijavili i dobili prava na korištenje državne subvencije za ugradnju solarnih kolektora, bilo da se odnose na financijsku prirodu – ušteda kao motivacija do želje za poboljšanjem kvalitete života ili pak ekološke osviještenosti i brige za okolinu. Mlada diplomantica također je prezentirala iskustva ispitanika u odnosu na zadovoljstvo ugrađenih sustava i kvalitetu izvedenih radova te njihove stavove o ostalim oblicima obnovljivih izvora energije.

Podsjetimo, projekt I ja mogu imati solarne kolektore!, 2011. u Bruxellesu proglašen je najboljim europskim projektom u kategoriji Informiranje i podizanje svijesti u sklopu inicijative Europske komisije ManagEnergy. 2012. godine pripala mu je i ugledna nagrada European Solar Prize Award koju proteklih 18 godina dodjeljuje ugledno europsko udruženje EUROSOLAR te trenutno jedna od najmoćnijih bankarska grupacija – KfW.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top