Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

MED RENEWABLE ENERGY


Od 5. do 7. veljače u Barceloni se održao prvi projektni sastanak i radna tematska skupina našeg novog projekta MED RENEWABLE ENERGY. Na projektnom sastanku aktivno se raspravljalo o budućim planiranim aktivnostima i zaduženjima u okviru projekta. Prvi dan bio posvećen je međusobnom upoznavanju projektnih partnera koji će zajednički raditi na provedbi projekta u iduće dvije i pol godine, dok su druga dva dana bila posvećena radnim tematskim skupinama na kojima će sudjelovati predstavnici lokalne i regionalne samouprave, predstavnici energetskih agencija, pridruženi partneri projekta te ostale zainteresirane strane s ciljem upoznavanja i doprinosa projektnim aktivnostima.

MED RENEWABLE ENERGY REGEA 01

Projekt je odobren krajem 2019. godine u okviru drugog poziva programa Interreg Mediteran za horizontalne projekte koji povezuju i podupiru Modularne projekte MED zajednice. Cilj horizontalnih projekata je fokus na kapitalizaciju rezultata Modularnih projekata MED zajednice.

Predviđeno trajanje projekta je 32 mjeseca, a projektni konzorcij čini šest projektnih partnera. Za uspješnu provedbu projektnih aktivnosti, REGEA će aktivno surađivati sa partnerima iz Slovenije,  Španjolske, Italije i Grčke. REGEA će biti zadužena za provedbu projektnih aktivnosti u jadransko-jonskoj regiji.

U fokusu projekta je borba protiv klimatskih promjena, što je jedan od najvećih izazova današnjice kako na globalnoj tako i na lokalnoj razni.

Energetska tranzicija model je borbe protiv klimatskih promjena. Cilj ovog projekta je kapitalizacija i transfer razvijenog modela za energetsku tranziciju namijenjenog  ruralnim područjima i otocima.MED RENEWABLE ENERGY REGEA 02

Razvijen model za provedbu energetske tranzicije temelji se na međusobnoj suradnji kako nacionalne vlade sa lokalnim i regionalnim dionicima, energetskim agencijama na području oblikovanja budućih energetskih i klimatskih planova na nacionalnoj razini tako i na suradnji između zemalja članica i prekograničnoj suradnji.

Kroz projekt će se provesti testiranje razvijenog modela za energetsku tranziciju na nekoliko odabranih ruralnih područja i otoka.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top