Marie Donnelly, EREC i REGEA sutra u Saboru o energetici

Marie Donnelly, EREC i REGEA sutra u Saboru o energetici

Ulaskom Hrvatske u EU širi se i interes za zelene tehnologije – dijalog o energetskoj legislativi i strategiji sutra u Hrvatskom saboru

Našim ulaskom u EU, postajemo sve svjesniji potrebe za održivom budućnosti kao i za strategijom koja će definirati istu – potvrđuje to i radionica Koje mogućnosti Hrvatskoj pružaju obnovljivi izvori energije? koja će se održati sutra na Markovom trgu br. 6. Hrvatski sabor jedan je od organizatora, uz renomirano udruženje EUFORES – Europski forum za obnovljive izvore energije. EUFORES predstavlja mrežu EU parlamentaraca koja nudi mogućnost dijaloga između Europskog parlamenta i zastupnika u nacionalnim parlamentima. Uz ključnu damu Generalnog direktorata za energiju Europske komisije, Marie Donnelly, glavnog tajnika EUFORES-a, Jan Geiss-a, predsjednika Hrvatskog Sabora Josipa Leku, na radionici sudjeluju i zastupnici Hrvatskoga sabora, predstavnici Ministarstva gospodarstva i Ministarstva zaštite okoliša i prirode.

Kako izgleda energetski održiva budućnost Hrvatske? pitanje je na koje će odgovor dati ključni akteri na području obnovljive energije u Hrvatskoj, među kojima i REGEA, pod budnim okom moderatorice Mirele Holy.

U ime REGEA na forumu sudjeluju zamjenik ravnatelja Agencije, Mr.sc. Velimir Šegon i Tina Opalić, Voditeljica međunarodne suradnje.