1

Iz Bruxellesa s ljubavlju

Iz Bruxellesa s ljubavlju

Naši projekti u promotivnoj kampanji Europske komisije! 

Međunarodna medijska kampanja Croatia in the EU, inicirana od strane Europske komisije, ima i službenu stranicu http://www.croatia-in-the-eu.eu/ . Na stranici je predstavljeno najbolje od najboljeg s etiketom Made in Croatia. Ponosni smo da je uz kulturu i umjetnost, istraživanja u medicini istaknuta i energetika! Predstavnici Grayling-a – globalne PR agencija koja je provela kampanju, prepoznali su energetiku kao ključan izvozni proizvod kad je riječ o znanju upravo zahvaljujući međunarodnim projektima koje provodi REGEA. Kao primjer dobre prakse, istaknuta je naša suradnja s irskim partnerima – članak Partners in renewable energy dostupan je na slijedećem  linku http://www.croatia-in-the-eu.eu/en/partners-renewable-energy

 

Kao što smo već prenijeli na našim stranicama – višemilijunska medijska kampanja rezultat je nastojanja  Europske komisije da razbije mitove i predrasude o proširenju u fazi prilagodbe Hrvatske kao nove članice Unije.

 

Kampanja ima i 10 glasnogovornika, među kojima su mladi istraživači u znanosti, ali i osobe iz javnog života kao što su Slavenka Drakulić i Blanka Vlašić. 

 

I za kraj, malo je stvari koje mogu motivirati u poslu kao što je – pomicanje granica. U svibnju 2011. godine kad je REGEA nagradom ManagEnergy proglašena najboljom energetskom agenciji u Europi, 15-ak zaposlenika koliko je Agencija tada brojala osjećalo se kao na vrhu svijeta. Osjećaj je to koji prenosi i Blankina fotografija iz Barcelone 2010., ali i komentar na njenom blogu – Novi izazovi već dolaze. Ali mi nitko, baš nitko ne može oduzeti ovu pobjedu… Veću od zlatne medalje, veću od ispunjenih očekivanja… Pobjedu nad samom sobom i svim svojim strahovima. Još jednom su pomaknute granice i ja se pitam da li su one tek fikcija.

(Izvor fotografije: Privatni arhiv Joška Vlašića)