Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Kako okrupniti male energetske projekte u velike regionalne investicijske projekte?


S velikim zadovoljstvom najavljujemo radionicu pod nazivom Kako okrupniti male energetske projekte u velike regionalne investicijske projekte? (How to aggregate small energy investments into a big regional project?), koja će se održati 13. listopada 2016. godine u Bruxellesu, u sklopu 14. Europskog tjedna gradova i regija. Radionica se održava u organizaciji Krapinsko-zagorske županije, Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, u suradnji s ENVE povjerenstvom Odbora regija i FEDARENE (Europsko udruženje regija i energetskih agencija).

Gradovi i regije igraju ključnu ulogu u izradi i provedbi politike energetske učinkovitosti i ostvarenja ciljeva strategije Europa 2020. Isključivo korištenje javnih sredstava nacionalnih i EU fondova neće biti dovoljno za dostizanje ambicioznih ciljeva energetske politike EU zbog čega je nužan zaokret prema tržišnim mehanizmima kojima bi se uključili i privatni investitori. Ova debata će istražiti načine za uspostavu regionalnih potpornih platformi koje imaju za cilj objediniti male energetske projekte sličnog tipa u veće kako bi se maksimiziralo korištenje i pristup Europskom fondu za strateška ulaganja. Predstavljanjem uspješnih projekata i inicijativa debata će uključiti predavače i paneliste s europske, regionalne i lokalne razine u otvorenu raspravu o tome kako Europa može iskoristiti svoj investicijski potencijal i dodatno ubrzati ekonomski razvoj te povećati konkurentnost.

PROGRAM

Datum: Četvrtak, 13. listopada 2016.

Vrijeme: 11:15 – 13:00 nakon čega slijedi umrežavanje/networking i ručak

Mjesto: Odbor regija, soba JDE 62, Rue Beliard 99-101, Brisel

Predavači: Željko Kolar, župan Krapinsko-zagorske županije

Francesco Pigliaru, Odbor regija EU

Michel Lebrun, Odbor regija EU

Panelisti: Julije Domac, FEDARENE i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske

Ralf Goldmann, Europska investicijska banka

Anette Jahn, Izvršna agencija za mala i srednja poduzeća

Paul Kenny, Tipperary energetska agencija

Timothee Noel, Europska komisija – Glavna uprava za energetiku

Francesco Pigliaru, Odbor regija EU

Moderator: Mislav Togonal, Hrvatska radio televizija

14. Europski tjedan regija i gradova održava se od 10. do 13. listopada u Bruxellesu. Tradicionalno, događanje okuplja predstavnike jedinica lokalne i regionalne samouprave, lokalnih i regionalnih agencija, regionalnih gospodarskih komora, ali i predstavnike poslovnog sektora, sveučilišta i organizacija civilnog društva. Osnovni cilj je razmjena dobre prakse i znanja u području razvoja regija i gradova.

Ovogodišnji program čini preko 100 radionica i debata koje organiziraju Europska komisija (DG REGIO), Odbor regija i regionalna predstavništva u Bruxellesu, a koje su vezane uz jednu od ovogodišnje tri teme:

    • održivi gospodarski rast
    • uključiv održivi razvoj
    • pojednostavljenje pravila za korištenje ESI fondova

Više informacija na http://ec.europa.eu/regional_policy/regions-and-cities/2016/index.cfm

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top