Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Još samo 4 dana do konferencije EE CULTURE!


Još samo 4 dana do konferencije EE CULTURE!

Znate li kako pokrenuti projekt energetske obnove zgrada kulturne i spomeničke baštine?

Kako pomiriti stroge uvjete konzervatorskih službi, a pritom primijeniti najbolja energetska rješenja, te obnoviti i sačuvati vrijednu građevinu od propadanja u cilju smanjenja potrošnje energije – izazov i/ili mogućnost ?

Tematiku koja je jedinstvena na ovom području prezentirat će i na Vaša pitanja odgovoriti stručnjaci odgovorni za projekte energetske učinkovitosti u objektima kulturne baštine provedenim u Republici Sloveniji i Republici Hrvatskoj

Sve to pa i mnogo više, nudi konferencija Energetska učinkovitost u kulturnoj baštini – EE CULTURE 2015. koja će se održati 30. listopada 2015. godine u prostoru Male dvorane Pučkog otvorenog učilišta, na adresi Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13, 49000 Krapina, u vremenu od 09:00 do 14:00 sati.

Konferencija se organizira u sklopu međunarodnog projekta EE CULTURE čiji je opći cilj povećanje energetske učinkovitosti u objektima kulturne baštine čime se doprinosi zaštiti okoliša te očuvanju kulturne baštine u prekograničnom području.

Skup provode i podržavaju svi projektni partneri – REGEA (vodeći partner) zajedno sa Krapinsko-zagorskom županijom, Zavodom Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško te općinama Velenje i Celje, koji dovode najbolje stručnjake koji će temeljem primjera uspješno realiziranih projekata povećanja energetske učinkovitosti zaštićenih zgrada u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji potaknuti sve prisutne na daljnji rad u ovom području. Ovakva prilika se ne propušta!

Na samom početku konferencije sekcija – Iskustva izvedenih rekonstruiranih objekata u Republici Hrvatskoj i Republici Sloveniji, gdje će se predstaviti reprezentativniprimjeri obnovljenih objekata kulturne u kojima su uspješno pomireni zahtjevi između konzervatorskih odjela i potrebe za poboljšanjem energetske učinkovitosti u području zaštićenih objekata, u skladu sa globalnim trendovima i aktualnim zakonodavnim okvirom. Iskustva i spoznaje prezentirat će stručnjaci dviju zemalja Europske unije – Republike Hrvatske i Republike Slovenije.

U tehničkom dijelu konferencije pod sekcijom Tehnologije i postupci kod energetske sanacije objekata kulturne baštine, snage će udružiti hrvatski i slovenski stručnjaci koji će dati pregled tehničkih i energetskih aspekata u primjeni cjelovitog pristupa revitalizaciji i energetskoj obnovi zaštićenih zgrada uvažavajući pri tome građevinske, arhitektonske i kulturno-povijesne specifičnosti zgrada te njihovu namjenu.

U sklopu konferencije dijeliti će se edukativni materijali, koji će doprinijeti da novi projekti energetske obnove objekata kulturne baštine budu dobro pripremljeni i uspješni u provedbi. Konferencija je izvrsna prilika za razmjenu iskustava i stajališta te stvaranje preduvjeta za bližu suradnju.

Saznajte informacije iz prve ruke, rezervirajte svoje mjesto i ne propustite energetski skup godine!

Prijave i informacije najkasnije do 28. listopada 2015. godine na sljedeće kontakt osobe:

Martina Krizmanić – REGEA          

mkrizmanic@regea.org                                 

T. 049 658 062

M. 091 3885 423

ili

Tihana Husak – Krapinsko-zagorska županija

tihana.husak@kzz.hr

T. 049 329 088                                  

M. 098 1755 236                                                                              

Cjelokupni program konferencije preuzmite ovdje.                                                                           

 

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top