Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Izrađen nacrt Plana gospodarenja otpadom Grada Ivanić-Grada


Izrađen nacrt Plana gospodarenja otpadom Grada Ivanić-Grada

Republika Hrvatska, usklađujući se sa zakonodavstvom Europske unije suočila se s donošenjem novih zakona i propisa s područja zaštite okoliša, među kojima su zakoni i propisi iz područja gospodarenja otpadom. Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13) gradovi su obvezni izraditi Planove gospodarenja otpadom za razdoblje do 2020. godine. Europski projekt RE-SEEties na kojem sudjeluju Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske i Grad Ivanić-Grad ima za cilj poboljšati procese donošenja i kvalitetu strateških dokumenata gradova koji se odnose na upravljanje prirodnim resursima. Intenzivnom suradnjom s vodećim domaćim i europskim stručnjacima izrađen je nacrt Plana gospodarenja otpadom Grada Ivanić-Grada koji je usklađen je s Planom gospodarenja otpadom Republike Hrvatske te državnom Strategijom i programima zaštite okoliša. Na ovaj je način Grad Ivanić-Grad, uz stručnu pomoć REGEA-e postao jedan od nekoliko gradova u Jugoistočnoj Europi koji posjeduje Akcijski plan energetski održivog razvitka grada i Plan gospodarenja otpadom izrađene po priznatoj metodologiji Europske komisije.

Gospodarenje otpadom predstavlja pojam koji obuhvaća čitav niz aktivnosti, odluka i mjera u čijem je provođenju potrebna uska suradnja političkog vodstva gradova, stručnjaka i građana. Iz tog će razloga Grad Ivanić-Grad održati javnu raspravu od 23. listopada do 23. studenoga 2014. godine kako bi se omogućilo transparentnije donošenje ovog strateškog dokumenta i sudjelovanje svih zainteresiranih dionika u njegovom konačnom oblikovanju.  

Više informacija potražite na: http://www.ivanic-grad.hr/clanci/2014/november/javna-rasprava-o-planu-gospodarenja-otpadom-grada-ivanic-grada/

Projekt RE-SEEties, ukupne vrijednosti 2,25 mil. Eura, provodi se u sklopu Transnacionalnog programa za Jugoistočnu Europu, a ima za cilj razvoj boljih, integriranih rješenja gospodarenja otpadom i energijom u gradskim sredinama.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top