Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Covenant of Mayors Investment Forum


Provedba energetske tranzicije događa se na lokalnoj razini. Prilagodba na lokalnoj razini donijet će značajne koristi svim europskim građanima i tvrtkama u pogledu radnih mjesta i održivog rasta, nižih računa za energiju, zdravlja i sigurnosti opskrbe energijom, kao i veće otpornosti gradova na klimatske promjene.

Sporazum gradonačelnika je najveći svjetski pokret za lokalne klimatske i energetske aktivnosti. Inicijativa okuplja više od sedam tisuća lokalnih i regionalnih vlasti u 57 zemalja. Potpisnici podupiru zajedničku viziju za 2050. godinu: ubrzavanje dekarbonizacije njihovih teritorija, jačanje  sposobnosti da se prilagode neizbježnim utjecajima klimatskih promjena i omogućavanje građanima pristup sigurnoj, održivoj i pristupačnoj energiji.

Događaj predstavlja 30 uspješnih projekata u šest tematskih paralelnih panela posvećenih interaktivnim radionica na kojima će biti predstavljeni:

– Održivo energetsko planiranje

– Financiranje čistog gradskog prijevoza

– Financiranje energetske učinkovitosti u javnom sektoru

– Programi energetske obnove kuća u gradovima i regijama

– Financiranje klimatske prilagodbe

– Inovativne sheme financiranja koje olakšavaju tržište za klimu i održivo energetsko financiranje

Programi energetske učinkovitosti, pametni gradovi i zajednice te programi LIFE kao i ELENA Europske investicijske banke i Europski fond za energetsku učinkovitost predstavit će uspješne projekte planiranja, kao i financiranja projekata održive energije i klimatske prilagodbe.

Investicijski forum održat će se 19. i 20. veljače, a prijaviti se možete na www.covenantofmayors.eu

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top