Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

I po sedmi puta – Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!


Po sedmi put zaredom, i ove godine se od 9.-14. svibnja 2016., održava Zagrebački energetski tjedan koji tradicionalno promovira provedbu projekata održivog razvoja gradova i očuvanje okoliša za buduće generacije, a koji uspješno organizira Grad Zagreb – Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj.

Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, predavanja i radionica koje se bave ključnim temama u području energetike i zaštite okoliša. Grad Zagreb, kao potpisnik i podupiratelj inicijative Sporazum gradonačelnika pokazuje svoju usmjerenost prema energetski održivom razvoju uključivanjem u brojne inicijative i projekte, kako na nacionalnoj, tako i na međunarodnoj razini.

Program Zagrebačkog energetskog tjedna već tradicionalno uključuje specijalizirane satove nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba, stručni skup studenata, stručna predavanja namijenjena članovima komore arhitekata, inženjera strojarstva i elektrotehnike, dane otvorenih vrata (Tehničkog muzeja, Fakulteta elektronike i računarstva, Fakulteta strojarstva i brodogradnje, HEP ESCO-a, EIHP-a i HSUSE-a), inovacije u poduzetništvu i brojne druge (detaljni program možete pronaći na http://www.zagreb-energyweek.info/program-zew2016.html).

REGEA se, i ove godine kao i prethodnih, aktivno uključila u rad Tjedna organizacijom radionice(12. svibnja 2016., Tribina Grada Zagreba, 9-14 sati) na temu energije iz biomase gdje će se predstaviti novi projekti te će uključivati prezentacije o modelu ugovorne prodaje topline iz biomase, sabirno-logističkim centrima za biomasu, normama i postupcima za kontrolu kvalitete goriva iz biomase te niz primjera provedenih projekata u Hrvatskoj i zemljama EU. Osim navedenog, posebno želimo istaknuti i međunarodnu konferenciju Ususret održivoj energetskoj unijikoja će se održati 11. i 12. svibnja 2016., u Starogradskoj vijećnici. Konferenciji će sudjelovati predstavnici EU i hrvatskih institucija te predstavnici hrvatskih ministarstava i tvrtki koji će se nastojati dotaknuti aktualnih tema energetske politike EU, korištenja potencijala projekata energetske održivosti, inovativnim financijskim instrumentima za energetsku tranziciju EU, urbane energetske obnove, lokalnih zajednica u procesu energetski održivog razvoja te modelima suradnje javnog i privatnog sektora za projekte održivog razvoja

Zagrebački energetski tjedan će 14. svibnja 2016. zatvoriti EE Info dan koji će kao središnje događanje energetskog tjedna, na Trgu bana Jelačića, okupiti tvrtke, poduzetnike, energetske i razvojne agencije, profesionalne udruge, EKO dječje vrtiće i EKO škole Grada Zagreba aktivne u području primjene mjera energetske učinkovitosti , obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša.

Program Zagrebačkog energetskog tjedna je, kao i svake godine, bogat i sadržajan – pridružite nam se u promociji projekata održivog razvoja i podržite svojim aktivnim sudjelovanjem ovu inicijativu i događanje!

www.zagreb-energyweek.info

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top