Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

FEDARENE nagrađuje


Sada već tradicionalno, treću godinu za redom FEDARENE dodjeljuje nagradu  Roger Léron za doprinos održivoj energiji na regionalnoj i lokalnoj razini u Europi.

Sa zadovoljstvom najavljujemo 3. izdanje dodjele nagrade Roger Léron koje će se voditi pod organizacijskom palicom uglednog europskog udruženja FEDARENE. Ova nagrada utemeljena je 2014. na inicijativu dr.sc. Julija Domca, predsjednika FEDARENE, a ime je dobila u spomen na Rogera Lérona, pionira regionalnog energetskog razvoja u Europi i jednog od osnivača FEDARENE čiji je bio i predsjednik više od deset godina (1995-2007.).

Mišljenja smo kako regionalne i lokalne razine igraju ključnu ulogu svojim djelovanjem na području razvoja korištenja energije, te se nagrada Roger Léron dodjeljuje pojedincu ili zajednici za izvanredan doprinos razvoju tog područja na regionalnoj i lokalnoj razini u Europi. Cilj nagrade je prepoznati upornost, pozitivan stav, proaktivni pristup i uspješnu provedbu različitih projekata.

Rok za prijavu je 1. svibnja 2017., a nagrada će se dodijeliti na svečanosti u Bruxellesu.

Žiri za dodjelu nagrade djeluju u sastavu:

  • dr.sc. Julije DOMAC, predsjednik FEDARENE i ravnatelj REGEA – predsjedavajući žirija, Hrvatska;
  • Christiane EGGER, potpredsjednica FEDARENE za obnovljive izvore energije i zamjenica direktora O.O. Energiesparverband, Austrija;
  • Thekla HEINEL, podpredsjednik FEDARENE za zaštitu klime u općinama i regijama, B&SU – Beratungs und Service-Gesellschaft Umwelt mbH, Berlin
  • Adrian JOYCE, glavni tajnik EuroACE-a, Belgija
  • Iñigo ANSOLA KAREAGA, direktor energetske agencije Basque, Španjolska
  • Bruno HRANIĆ, član Odbora regija, načelnik Općine Vidovec, Hrvatska
  • Katarina DELSING, direktorica Energikontor Norr-a

Više o nagradi i link za prijavu nalaze se ovdje – http://www.fedarene.org

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top