Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europski tjedan održive energije – EUSEW


Poznati Europski tjedan održive energije (EUSEW) i ove se godine tradicionalno održava u Bruxellesu usporedno s brojnim događanjima koja se organiziraju po gradovima i regijama širom EU

Tema ovogodišnjeg tjedna održive energije je voditi tranziciju prema čistoj energiji. Sve detalje događanja i prijave moguće su na http://www.eusew.eu/.

Događanja u Bruxellesu bit će obilježena središnjom policy konferencijom, koja će se održavati od 5. do 7. lipnja, uključujući i svečanost godišnjih EUSEW nagrada prvoga dana, te prilikom za razmjenu ideja i dobre prakse u tzv. Networking village 6. i 7. lipnja.

Nagrada EU za održivu energije dodjeljuje se kao priznanje za izvanredan rad, inovacije i projektne aktivnosti na području održivog korištenja energije i energetske tranzicije u četiri kategorije – CONSUMERS, PUBLIC SECTOR, BUSINESSES i YOUNG ENERGY LEADERS. Odabrani kandidati/finalisti, točnije njih dvanaest, odabrani su kao najbolji od najboljih među više stotina prijavljenih.

Naglasiti nove načine oblikovanja europske energetske budućnosti te istaknuti one koji su to već započeli raditi u svojim zemljama, gradovima glavni je cilj Europskog tjedna održive energije u sklopu kojeg se dodjeljuje i ova prestižna EUSEW nagrada. Nagradu dodjeljuje stručni žiri, a postoji i posebna nagrada koja se dodjeljuje temeljem glasova svih europskih građana. Jedan od finalista ove godine je i naša REGEA za svoje rezultate tijekom 10 godina rada i to kao jedini finalist iz tzv. novih zemalja članica Europske unije.

Svečanost dodjele nagrada održat će se u poznatoj Charlemagne zgradi Europske komisije 5. lipnja od 11 do 12 sati, a ako niste još uvijek stignete i glasati https://eusew.eu/policy-conference-2018.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top