Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Europska komisija prepoznaje ključnu ulogu regija i energetskih agencija!


Europska komisija prepoznaje ključnu ulogu regija i energetskih agencija!

Novi glavni direktor DG Energy Dominique Ristori i ravnatelj Agencije dr.sc. Julije Domac razgovarali su danas u Bruxellesu

Predvodeći izaslanstvo FEDARENE Domac je istaknuo velika očekivanja koja europske regije imaju od novog Energy and Climate Package 2030 paketa koji uključuje sve bitne odrednice europske energetske politike u sljedećem razdoblju. Energetske agencije posebno su istaknute kao ona provedbena tijela koja omogućavaju da se projekti u praksi i provedu, podatak da se oko 45% teritorijalnih koordinatora u sklopu Covenant of Mayors inicijative oslanja isključivo na svoje energetske agencije dovoljno govori. Ristori je pozvao FEDARENE na aktivnu ulogu u savjetovanju Europske komisije prilikom donošenja svih bitnih dokumenata te najavio svoje sudjelovanje na sastanku s direktorima europskih energetskih agencija u lipnju tijekom EUSEW tjedna u Bruxellesu.

U posebnom dijelu sastanka predstavljeni su i neki ključni projekti koje naša Agencija provodi na području svojih osnivača i cijele Jugoistočne Europe. Ristori je pohvalio dosadašnje rezultate i istaknuo ključnu ulogu Hrvatske u regiji kao predvodnika promjena i uzor drugim zemljama. Posebno su komentirani energetska obnova dvorca Bračak, izrada SEAP-a za glavne gradove u regiji i poticanje biomase za grijanje naših općina i gradova.

Dominique Ristori je do svog nedavnog imenovanja na ovu dužnost bio glavni direktor Joint Research Centre (JRC) od 2010., a između 2006. i 2010. obnašao je dužnost zamjenika glavnog direktora DG Energy and Transport.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top