Energetski info kutak grada Karlovca

2013. Grad Karlovac i REGEA otvorili su energetski info kutak koji od nedavno ponovo stoji na usluzi građana.

Energetski info kutak Grada Karlovca pruža stručne informacije građanima o tehničkim karakteristikama sustava obnovljivih izvora energije (kotlovi na biomasu, solarni kolektori, fotonaponski kolektori, dizalice topline, male vjetroelektrane) te sustava za poboljšanje energetske učinkovitosti (ETICS sustavi, vanjska stolarija…). Mjesto je to koje građanima omogućava da na brz i jednostavan način dođu do informacija o aktualnim EU i nacionalnim natječajima za višestambene zgrade i obiteljske kuće  (povećanje energetske učinkovitosti, ugradnja sustava obnovljivih izvora energije) te o aktualnim natječajima Grada Karlovca.

Energetski info kutak grada Karlovca mjesto je edukacije i informiranja o nZEB standardu i zelenoj gradnji, mjesto na kojem svaki građanin grada Karlovca može potražiti informacije koje ga zanimaju, a koje su mu potrebne kako bi njegov život bio energetski učinkovitiji i kvalitetniji.

Energetski info kutak opremljen je brojnim eksponatima poput kotlova na biomasu, solarnih kolektora, primjera sustava toplinskih izolacija i sl.

Radno vrijeme energetskog kutka je svakog radnog dana od 08:00 do 15:00 sati u prostorijama REGEA-e u Ulici Jurja Haulika 14 (Obrtnički centar).