Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

REGEA na Energetskim danima Sarajevo 2015.


REGEA na Energetskim danima Sarajevo 2015.

U organizaciji Grada Sarajeva i Njemačkog društva za internacionalnu suradnju (GIZ – Open Regional Fund for Energy Efficiency) u Sarajevu se od 14. do 19. rujna 2015. godine održavaju Energetski dani Sarajevo 2015.

Cijeli će tjedan obilježiti raznolika energetska događanja od kojih obavezno treba spomenuti:

  • Tematsku sjednicu BiH i Energetska zajednica;
  • Međunarodnu konferenciju Energetska efikasnost i lokalna zajednica;
  • Radni sastanak Mreže energetski učinkovitih glavnih gradova Jugoistočne Europe – Zagreb, Podgorica, Skoplje, Tirana, Freiburg i Sarajevo;
  • Okrugli stol gradova i općina u BiH potpisnica EU inicijative Sporazum gradonačelnika  (CoM);
  • Promociju biciklističke staze i sigurne vožnje bicikla: Jedan krug za moj čisti i siguran grad.

U sklopu Međunarodne konferencije Energetska efikasnost i lokalna zajednica,  mr. sc. Vesna Kolega  je održala uvodno predavanje na temu mehanizama financiranja projekata održive energije u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Bogati program Energetskih dana Sarajevo 2015. godine obilježile su brojne zanimljive prezentacije i panel diskusije, te obrazovne i promotivne aktivnosti o energiji i zaštiti okoliša, mogućnostima raspolaganja i upravljanja vlastitim prirodnim resursima, posljedicama i borbi protiv globalnog zatopljenja, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva te razvoju i primjeni novih tehnologija.

A svim sudionicima sutrašnjeg biciklističkog natjecanja želimo sunčan dan i dobar vjetar u leđa  za čisto i sigurno Sarajevo.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top