Energetska obnova zgrada javnog sektora

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja organizira konferenciju ‘Energetska obnova zgrada javnog sektora’ koja će se održati 18. prosinca 2017. godine u Hotelu International s početkom u 09:00 sati.

Cilj konferencije je upoznati javnost s kriterijima i uvjetima koje je potrebno ispuniti kako bi potencijalni prijavitelji mogli energetski obnoviti svoje zgrade. Također, konferencija je prilika za razmjenu iskustva, jačanje suradnje i informiranje potencijalnih prijavitelja kako bi se realizirao što veći broj projekata.

Sudionicima konferencije u uvodnom izlaganju obratiti će se potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš te voditelj odjela u Ministarstvu zaštite okoliša i energetike Marko Markić.

Na konferencije sudjeluje i REGEA. Dr.sc. Julije Domac govoriti će o iskustvima korisnika u provedbi projekata energetske obnove.

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja najavljuje i informativne radionice za potencijalne Prijavitelje u sklopu Poziva ‘Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora’.

Radionice će biti namijenjene isključivo potencijalnim prijaviteljima iz tijela državne vlasti i državne uprave, jedinica lokalne (regionalne) samouprave, javnih ustanova ili ustanova, vjerskih zajednica i udruga s javnim ovlastima uređenim posebnim Zakonom (dva predstavnika/zaposlenika po potencijalnom prijavitelju), a održavat će se u Velikoj dvorani Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, Ulica Republike Austrije 14, 10 000 Zagreb.

Više o konferenciji i rasporedu radionica doznajte na linku http://www.mgipu.hr/default.aspx?id=51098

foto:mgipu.hr