Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dvorcu Bračak i ministar Zmajlović izrazio potporu


Dvorcu Bračak i ministar Zmajlović izrazio potporu

Potpisan Ugovor za sanaciju i revitalizaciju dvorca Bračak između FZOEU i KZŽ

Kako se obično pokazalo, zatvaranje financijske konstrukcije za bilo koji kapitalan projekt, mukotrpan je posao. No, dvorac Bračak, odnosna njegova revitalizacija po niskoenergetskom principu i prenamjena u energetski centar u kojem će biti smješteni i uredi REGEA-e, ali i start-up poduzetnici, priča je koja je u kratkom roku uspjela zainteresirati i kreatore državne politike kao i strane ulagače.

Podsjetimo, prije nepunih mjesec dana u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU predstavljeno je sedam projekata javne poslovne i turističke infrastrukture, dvorac Bračak kao jedan od njih, potencijalno vrijednih 17, 3 milijuna eura. Tom su prigodom ravnatelj REGEA-e Julije Domac te ministar Branko Grčić potpisali ugovor o sufinanciranju projektne dokumentacije u iznosu do 85 posto troškova.

Izuzetno nas veseli prenijeti vijest da je i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode prepoznalo važnost projekta na čelu sa ministrom Mihaelom Zmajlovićem, koji je danas nazočio potpisivanju ugovora. Na simboličnoj lokaciji, u hladu zelenila ispred samog dvorca, Ugovor o sanaciji i revitalizaciji dvorca Bračak su nakon konferencije za novinare potpisali direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dinko Polić i županica Krapinsko-zagorske županije Sonja Borovčak.

Tako ovaj projekt, vrijedan 22 milijuna kuna uz prethodnu financijsku podršku od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU te norveške vlade, financira i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ujesen kreću i radovi!

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top