Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Dobitnici smo nagrade Karlovačke županije!


Dobitnici smo nagrade Karlovačke županije!

Povodom svečanog obilježavanja dana Karlovačke županije, godišnje Javno priznanje za izuzetne poslovne i druge rezultate trajne vrijednosti u gospodarskom ili društvenom razvitku Županije i Republike Hrvatske kao i međunarodnoj promidžbi i ugledu Županije dodijeljeno je upravo našoj Agenciji. U obrazloženju nagrade stoji kako je Agencija za Županiju izradila dva vrlo važna strateška dokumenta – Strategiju održivog korištenja energije Karlovačke županije  teProgram energetske učinkovitosti Karlovačke županije čija je izrada i zakonska obaveza. Nadalje, Agencija u suradnji sa Županijom već nekoliko godina za redom provodi i dva važna projekta – Sustavno gospodarenje energijom u javnim ustanovama Karlovačke županije  te Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba za kojeg nam je 2011.  dodijeljena godišnja nagrada ManagEnergy Local Energy Action Award 2011 za najbolji europski projekt.

Agencija je ostvarila i vrlo uspješnu suradnju sa gradovima i općinama na području Karlovačke županiji pa tako sudjeluje u provedbi projekata javne rasvjete, područnog grijanja na biomasu, primjeni mjera energetske učinkovitosti u javnim ustanovama kao i u provedbi europske inicijative Sporazum gradonačelnika čiji je cilj smanjenje emisija CO2 za više od 20% do 2020. godine, a čiji su potpisnici svih pet gradova sa područja Županije.

Zahvaljujemo na nagradi, a uz nagradu prihvaćamo i obvezu još većeg djelovanja na području održivog korištenja energije na području Karlovačke županije, ali i cijelom području djelovanja Agencije.

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top