1

Dani energije u Križevcima

Dani energije u Križevcima

U sklopu 15. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije održani su 2. Dane energije u Križevcima.

U sklopu programa, u organizaciji Energetskog ureda Grada Križevaca i Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, održan je energetski forum na temu Analiza energetskog sektora u lokalnoj samoupravi. Glavni cilj Foruma je povezivanje svih dionika koji zajedničkim promišljanjem stvaraju dobre pretpostavke za međusobnu suradnju i mobiliziranje temeljnih resursa u postizanju održivog energetskog razvoja grada.

Forum su uvodnim riječima otvorili g. Darko Masnec, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i financije Grada Križevaca te g. Marijan Maras, pročelnik Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. U teorijskom dijelu foruma gđa. Melita Borić iz Grada Zagreba upoznala je sudionike s osnovnim odrednicama inicijative Sporazum gradonačelnika i IEE projekta Energy for Mayors.

U završnom dijelu Foruma, predstavnica Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske, gđa. Ivana Horvat prezentirala je metodologiju izrade Akcijskog plana energetski održivog razvitka Grada Križevaca.