Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Croatian district heating sector support facility
Croatian district heating sector support facility

Partneri

Regionalna energetsko-klimatska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA) osnovana je 2008. godine od strane Grada Zagreba, Karlovačke županije, Zagrebačke županije i Krapinsko – zagorske županije kroz program Inteligentna energija u Europi. Glavni cilj i uloga Agencije je promicanje i poticanje regionalnog održivog razvoja u području energetike, zaštite okoliša i klime kroz korištenje obnovljivih izvora energije i provedbu mjera energetske učinkovitosti.

REGEA je koordinator projekta D2Heat.

Posjetite web stranicu: https://regea.org

Hrvatska gospodarska komora najveća je poslovna mreža Hrvatske koja promiče interese svojih članica pred tijelima državne vlasti i povezuje ključne sektore hrvatskoga gospodarstva kroz sustav županijskih komora, zajednica i udruženja, internacionalnih predstavništava te članstvom u međunarodnim komorama.

Posjetite web stranicu: https://hgk.hr

Trgovačko društvo AVELANT d.o.o. jedno je od najpoznatijih hrvatskih konzultantskih poduzeća na području fondova EU-a, projektnog menadžmenta, javne nabave i edukacija s projektnim portfeljem vrijednim više od 5 milijardi eura te s više od 500 uspješno pripremljenih i provedenih projekata. Pravni je sljednik Obrta za poslovno savjetovanje i ostale usluge EU PROJEKTI. Poduzeće je 2010. osnovala gospođa Ariana Vela, vodeća konzultantica za fondove EU-a, javnu nabavu i strateško planiranje u regiji s više od 18 godina iskustva.

Posjetite web stranicu:  https://www.eu-projekti.info/

HEP-Toplinarstvo d.o.o. obavlja energetske djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom te djelatnost kupca toplinske energije za krajnje kupce kategorije kućanstva i kategorije industrija i poslovni potrošači na području gradova Zagreba, Osijeka, Siska, Velike Gorice, Samobora i Zaprešića. S udjelom od 80 posto u sektoru toplinarstva, HEP-Toplinarstvo je najveći distributer toplinske energije u Republici Hrvatskoj.

Posjetite web stranicu: https://www.hep.hr/toplinarstvo/

Gradska toplana d.o.o. Karlovac obavlja energetske djelatnosti proizvodnje, distribucije i opskrbe toplinskom energijom te djelatnost kupca toplinske energije za krajnje kupce na području grada Karlovca. Osnivač društva je Grad Karlovac kao jedini vlasnik i ulagač.

Posjetite web stranicu: https://www.gradska-toplana.hr

Energo d.o.o. je tvrtka koja se bavi plinom od 1852. godine, kao jedna od prvih plinara u ovom dijelu Europe. Danas se tvrtka, osim plinom, bavi toplinskom energijom, javnom rasvjetom i energetskom učinkovitošću općenito. Za više od 30.000 kućanstava i poslovnih prostora u gradu Rijeci i okolici osigurava korištenje toplinske energije i plina.

Posjetite web stranicu: https://energo.hr

Brod-plin d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću, za izgradnju plinske mreže, prijenos i distribuciju zemnog plina i toplinske energije na području Slavonskog Broda. U 100%-tnom je vlasništvu grada Slavonskog Broda i djeluje kao jedna od 9 gradskih organizacija.

Posjetite web stranicu: https://www.brod-plin.hr

Informacije o projektu

Financijski instrument

Trajanje projekta

1/11/2022 – 31/10/2026

Glavni rezultat projekta

Pokretanje investicija u iznosu od 40 milijuna EUR za vrijeme trajanja projekta u modernizaciju opskrbe i proizvodnje toplinske energije te integraciju obnovljivih izvora energije.

Sufinancirano od strane Europske Unije kroz projekt ID 101076771.

Izneseni stavovi i mišljenja isključivo su autorova i ne odražavaju nužno stajališta Europske unije ili CINEA-e. Europska unija kao ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

NOVOSTI

Scroll to Top