Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
Croatian district heating sector support facility
Croatian district heating sector support facility

Kontakt

Pošalji upit

d2heat kontakt

Informacije o projektu

Financijski instrument

Trajanje projekta

1/11/2022 – 31/10/2026

Glavni rezultat projekta

Pokretanje investicija u iznosu od 40 milijuna EUR za vrijeme trajanja projekta u modernizaciju opskrbe i proizvodnje toplinske energije te integraciju obnovljivih izvora energije.

Financirano od strane Europske Unije kroz projekt ID 101076428. Izneseni su stavovi i mišljenja samo mišljenja autora i ne odražavaju nužno stajališta Europske unije ili CINEA-e. Ni Europska unija ni tijelo koje dodjeljuje bespovratna sredstva ne mogu se smatrati odgovornima za njih.

NOVOSTI

ZEZ centar Zagorje: održiva obnova dvorca Stubički Golubovec

Projekt “ZEZ Centar Zagorje – Znanstveni edukativno-zabavni centar Zagorje” predstavlja ambiciozan poduhvat čija je svrha rješavanje ključnih izazova s kojima se Republika Hrvatska suočava u područjima turizma, obrazovanja, očuvanja kulturne baštine i promocije znanosti. Fokus projekta leži u uspostavi Znanstvenog edukativno-zabavnog centra Zagorje (ZEZ centra Zagorje) u prekrasnom dvorcu Stubički Golubovec, koji je pretrpio značajna oštećenja tijekom potresa 2020. godine.

Više »

Osvrt na prepreke u procesu izgradnje integriranih sunčanih elektrana

Sunčane elektrane su u 2023. godini proizvele 297 GWh električne energije, što je jednako ukupnoj proizvodnji ostvarenoj u razdoblju od 2019. do 2022. godine, a sa sadašnjim izgrađenim kapacitetima, njihov udio u ukupnoj proizvodnji mogao bi u 2024. doseći i do 4,4%. To je dobra vijest nakon višegodišnjeg čekanja na investicije, ali stanje na kraju godine od oko 400 MW instaliranih sunčanih elektrana daleko je od onoga što smo mogli i trebali napraviti. Po instaliranom kapacitetu po stanovniku i dalje smo debelo na začelju Europske unije. Istaknuli smo neke od najvažnijih prepreke koje stoje na putu brže i uspješnije solarizacije Hrvatske.

Više »
Scroll to Top