Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

CROENERGY2015 – Zajedno po TREĆI puta!


CROENERGY2015 – Zajedno po TREĆI puta!

Znate li kako pokrenuti i osigurati financiranje energetskih projekata? Kako

potaknuti energetsku obnovu gradova?

Što je to Energy Performance Contracting?   Što je ESCO?

Kako inovacijama u energetici potaknuti gospodarski rast?

Što rade najbolji u Europi i Hrvatskoj? Upoznajte se s prvim ljudima vodećih financijskih

institucija i pitajte sve što Vas zanima!

 

 

Sve to pa i mnogo više, nudi konferencija Sustainable Energy Finance and Investment Summit 2015 – CROENERGY2015 koja će se održati u Zagrebu 17. rujna 2015., u sklopu događanja Gradovi i regije na Zagrebačkom Velesajmu, a pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović i uz potporu Europskog udruženja energetskih agencija i regija FEDARENE. Institucionalni partneri – EBRD, Zagrebačka banka i EEEF – Europski fond za energetsku učinkovitost) pokazuju važnost i jamče kvalitetu ovog događanja!

 

Konferencija je podijeljena na niz panela i sekcija kako bi se udovoljilo zahtjevima i interesima šireg kruga dionika te se približio sektor energetike i razvoja energetskih projekata svim zainteresiranima. Na samom početku Konferencije, sekcija – Energija, gospodarstvo, financiranje, daje odgovore na najčešća pitanja koja postavljamo pri financiranju energetskih projekata, kako povezati energetsku obnovu i gospodarski razvoj te koji su ključni koraci u osiguranju financiranja za uspješne projekte. Sekciju moderiraju dr.sc. Marko Škreb i Velimir Šonje, a u njoj ćemo predstaviti najbolje primjere iz domene financiranja domaćih i međunarodnih izvora, a između ostalih sudjeluju Europska komisija i  EBRD.

 

Najbolju praksu pokazuje sekcija Inspirirajte se!- Primjeri dobre prakse u kojoj će se predstaviti tri iznimno uspješna energetska projekta iz tri područja – javne uprave, poduzetništva i javno-privatnog partnerstva. Ovu sekciju organiziramo u suradnji s Zagrebačkom bankom.

 

Inovativni i drugačiji načini financiranja i provedbe energetskih projekata imperativ su hrvatske, ali i europske energetske politike. Investicijski potencijal energetskih projekata odavno je prepoznat, ali nedostaju konkretni odgovori koje će ponuditi dva panela koja vodi iskusni novinar i urednik HRT-a Mislav Togonal. Na panelima sudjeluju vodeći stručnjaci i predstavnici nadležnih ministarstava (MRRFEU i MINPO), državnih agencija, poslovnih banaka, Grada Zagreba i gospodarskih subjekata.

 

Za završni dio konferencije predviđen je, u suradnji s Europskim fondom za energetsku učinkovitost, Okrugli stol – Otključavanje potencijala za energetske investicije u europskim regijama i gradovima. U sklopu ove sekcije vodeći stručnjaci raspravljat će o financijskoj održivosti velikih energetskih projekata i načinu jačanja kapaciteta lokalnih vlasti, jedna od tema je i najbolja europska praksa iz područja ESCO načina financiranja projekata odnosno Ugovora o energetskom učinku (EPC).

 

Ovakva prilika se ne propušta! Ne propustite energetski događaj godine!

Prijave i informacije na https://regea.org/croenergy2015/hr/naslovnica.html

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top