Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Climate KIC – Pioneers into Practice


Tražimo iduću generaciju inovatora u području klime i klimatskih promjena, jesi li to upravo ti? Jesi li stručnjak koji želi oblikovati budućnost svjetske ekonomije? Zanima te stvaranje novih proizvoda i usluga koje će ubrzati proces nisko-ugljičnog razvoja? Ne bojiš se izaći iz vlastite zone komfora i sagledati ovu problematiku iz nove perspektive? Uključi se u Climate KIC program Pioneers into Practice i stekni nova znanja, iskustva, vještine i kontakte.

 

Pioneers into Practice je vodeći program stručnih razmjena fokusiran na problematiku klimatskih promjena koji se održava već devetu godinu za redom i to u više od dvadeset zemalja diljem Europe, od 2019. godine i u Hrvatskoj. Program se održava od lipnja do prosinca i sastoji se od razmjene u trajanju od četiri do šest tjedana, stručnog mentorstva i radionica te e-učenja.

 

Climate KIC iznimnu pažnju posvećuje tome da se osigura bezbrižno sudjelovanje u programu bez obzira na COVID-19 pandemiju. Dok traje prijetnja od zaraze sve radionice biti će odrađene on-line te je osigurana maksimalna fleksibilnost vezano uz sudjelovanje u profesionalnoj razmjeni. Tako je razmjenu moguće odbiti, sudjelovati u istoj virtualnim putem ili sudjelovati u fizičkoj razmjeni ukoliko će situacija to dopuštati. Po završetku programa isplaćuje se stipendija u iznosu do 500€ ili 1500€, ovisno o načinu sudjelovanja na profesionalnoj razmjeni.

 

Program Pioneers into Practice baziran je na interdisciplinarnom pristupu problematici koji sagledava potrebe i potencijalna rješenja iz poslovnog svijeta, javnog sektora i znanosti. Kroz sustav e-učenja ti se na raspolaganje stavlja niz resursa poput alata, uputa, primjera i predložaka koji će ti poslužiti ne samo u provedbi programa, već i u tvom svakodnevnom radu.

 

Tko se može prijaviti?

  • Sveučilišna diploma iz područja vezanog za klimu i klimatske promijene, održivog razvoja ili druga slična titula iz relevantnog područja je poželjna;
  • Barem dvije godine iskustva (rad ili volontiranje) iz relevantnog područja;
  • Predanost borbi protiv klimatskih promjena te želja sudjelovanja u zajednici stručnjaka sa zajedničkim ciljem;
  • Mogućnost sudjelovanja u svim aktivnostima programa (razmjena, radionice, e-učenje);
  • Napredno poznavanje engleskog jezika.

Rok za prijave je 01.06.2020. Više informacija o samom programu, detaljnim uvjetima sudjelovanja te, najvažnije, prijavu za stipendiste i domaćine možete pronaći ovdje:

https://pioneers.climate-kic.org/pip-regions/hr

 

Climate KIC - Pioneers into Practice REGEA 01

 

Climate KIC - Pioneers into Practice REGEA 02

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top