Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Agencija na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije – Zagrebački velesajam


Agencija na Sajmu energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije – Zagrebački velesajam

Vođen saznanjem o značaju potrebe povećanja svijesti o korištenju energije i topline iz obnovljivih izvora, energetskoj učinkovitosti i mjerama uštede energije, Zagrebački velesajam koncipirao je ovaj sajamski projekt  kroz izložbeni i konferencijski program pod imenom SAJAM ENERGETSKE UČINKOVITOSTI I OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE. U sklopu sajma održana je dvodnevna Konferencija o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije na kojoj je 70 panelista predstavilo sve novosti i projekte iz područja OIE i EE.

Kako bi se Republika Hrvatska mogla aktivno uključiti u energetsku strategiju Europske Unije: 20-20-20 do 2020.g. morat će više ulagati i koristiti obnovljive izvore te prilagoditi i izmijeniti zakone koji su do sada bili glavna prepreka, rečeno je među ostalim  na Konferenciji o energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije koja je 20. i 21. rujna održana  na Zagrebačkom velesajmu.

Predstavnici Agencije sudjelovali su kao panelisti na panelima Primjena OIE u zgradama i energetski učinkovita gradnja u sklopu kojeg je predstavljen međunarodni projekt SUSTAINCO kojim koordinira Agencija, panelu Projekti i investicije u OIE – Hrvatska i regije te panelu Solarna energija u sklopu kojeg je predstavljen program I ja mogu imati solarne kolektore koji Agencija provodi na području svojih osnivača.

Više o konferenciji možete pronaći na slijedećem linkuhttp://www.zv.hr/UserDocsImages/EEIOIE/pdf/Odrzani%20paneli%20na%20Konferenciji%202012.pdf

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top