AGROKOR Energija – impresivan domaćin!

AGROKOR Energija - impresivan domaćin!

Gradec – Djelatnici Agencije pod vodstvom ravnatelja Domca posjetili su bioplinsko postrojenje za proizvodnju električne energije u Gradecu i ostali u svakom pogledu impresionirani znanjem, vizijom i rezultatima tvrtke Agrokor Energija d.o.o. koju je ljubazno predstavio gospodin Herman Seidl, direktor društva  Društvo u svojem vlasništvu ima ukupno pet bioplinskih elektrana u Hrvatskoj, brojne projekte u razvoju i jasnu viziju vodeće uloge u regiji. Nakon ugradnje sustava za hidrolizu, koji je prvi tog tipa u regiji, snaga elektrane u Gradecu je podignuta na 2 MW. 

Gospodin Seidl je istaknuo važnost sinergijskog učinka ovakvih elektrana, stočarske i ratarske proizvodnje čime se postiže zatvoreni krug. Farma snabdjeva elektranu sirovinom, elektrana proizvodi toplinsku energiju za farmu, nusproizvod elektrane je odličan za gnojidbu poljoprivrednih površina, a povrh svega se dobiva i električna energija iz potpuno obnovljivih izvora energija. 

Čestitamo domaćinima i nadamo se još brojnim sličnim projektima kojima bi se unaprijedila energetska i poljoprivredna slika Hrvatske.