Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

48 sati – susret gradonačelnika i poduzetnika 23. – 25. studenog u Puli


Kako generirati održivi razvoj gradova glavno je pitanje na koje odgovor dajemo na konferenciji 48. sati – 8. Susret gradonačelnika i poduzetnika koji će se ove godine održavati od 23. – 25. studenog 2016. godine u Puli.

Unatoč naznakama poboljšanja, kriza se odražava na proračune lokalnih zajednica, a investitori sve opreznije gledaju na svako moguće ulaganje. Većina projekata je usporena, a neki dovedeni u pitanje. Financiranje projekata gradskih i lokalnih potreba je sve teže i potrebno je pronalaziti nove modele suradnje gradskih vlasti i poslovne zajednice.

Smanjena mogućnost financiranja komunalne infrastrukture i javnih investicija te rastuće potrebe gradova upućuju na pojačanu komunikaciju poslovne zajednice i gradskih vlasti. Susret gradonačelnika i poduzetnika ukazuje na potrebu aktivne uloge gradova i tijela lokalne samouprave u poticanju poduzetničke djelatnosti.

Nužno je osvijestiti potrebu i mogućnost da gradovi generiraju poslovnu aktivnost koja će doprinijeti održivom razvoju. U EU je regionalna politika jedna od najvažnijih, a i u Hrvatskoj se sve više pažnje posvećuje važnosti gradova, županija i regija. Kriza je šansa za regionalnu politiku i naglašenu ulogu gradova kao generatora poslovne aktivnosti. Upravljačke sposobnosti gradova treba unaprijediti u korist građana i poduzetnika. Stoga ovaj skup treba ukazati na razvojnu ulogu gradova, kako i koliko gradovi privlače investicije, kako unaprijediti konkurentnost gradova. Na susretu će se predstaviti dobri primjeri, gradovi koji su ugradili poduzetničku klimu u trajni održivi razvoj. Više na: http://lider.media/48-sati-2016/program-2/

image_print

Sviđa vam se naš rad?
Slobodno podijelite

Scroll to Top