Objavljeno: 24-11-2017

Predstavljena obnova Doma za starije i nemoćne Sv. Antun

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, sa suradnicima, posjetila je u petak, 24. studenog, Karlovačku županiju. Uz ministricu Murganić nazočni su bili državni tajnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Margareta Mađerić, Marin Strmota, državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić, državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike Mario Šiljeg te pomoćnik ministra Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja Danijel Žamboki. Program posjeta započeo je sastankom sa županom Damirom Jelićem i suradnicima u Uredu župana.

Glavne teme sastanka bile su energetska obnova postojećeg objekta Doma sv. Antun  te projekt uređenja obližnje bivše vojne ambulante.  Nakon sastanka ministrica je zajedno sa suradnicima i županom obišla Dom za starije i nemoćne „Sveti Antun“ u Karlovcu gdje je održan sastanak s ravnateljicom Doma Štefica Mlinac Ljubić te su potom održane izjave za medije na prostoru ispred zgrade bivše vojne ambulante u Klaićevoj ulici, u kojoj se planira proširenje kapaciteta Doma za starije i nemoćne „Sv. Antun“.

Obnovu Doma za starije i nemoćne provodit će REGEA. Projektom bi se trebali ostvariti energetske uštede od 50% dok bi financijske uštede trebale biti i do 70%