Objavljeno: 13-04-2017

Pokrenuta je i treća crowdfunding kampanja „Za bezbrižan korak naših školaraca!“

U utorak 11. travnja  2017. godine, uz otvaranje izložbe školaraca iz Donje Stubice na temu Radost Uskrsa, predstavljena je i službeno je započela, treća po redu crowdfunding kampanja pod nazivom Za siguran korak naših školaraca,  koja ima za cilj prikupiti sredstva za nabavu laka za parket kojim će se obnoviti dotrajali školski podovi u svih 18 učionica škole.

Crowdfunding kampanja ili grupno financiranje predstavlja alternativni pristup financijskim sredstvima za različite projekte pomoću specijaliziranih Internet platformi gdje vlasnici projekta, u ovom slučaju Osnovna škola Donja Stubica, za donaciju nude nagrade darivateljima u rasponu od zahvalnica do likovnih radova koje su napravili učenici škole. Škola se svake godine obnavlja i osuvremenjuje, ali uvijek nedostaje sredstava da bi sve bilo onako kako treba, stoga su se u školi dosjetili crowdfunding modela, odnosno načina kako potaknuti lokalnu zajednicu i sve ostale ljude dobre volje uključiti u hvale vrijedan projekt obnove školskog parketa. Krajnji cilj projekta je prikupiti 18 000 kuna, što su sredstva dostatna za kupnju laka i popratnog materijala za lakiranje parketa, dok će same radove obaviti školski domari.

Već samo otvorenje izložbe rezultiralo je prikupljanjem brojnih donacija, a akcija se nastavlja te će se moći donirati sredstva putem croenergy.eu platforme ili u računovodstvu škole. Izložbu Radost Uskrsa otvorio je župan Karapinsko-zagorske županije, Željko Kolar sa zamjenicima, Jasnom Petek i Anđelkom Ferek-Jambrekom.

Pozvani su svi ljudi dobre volje da simboličnom donacijom podrže kampanju, a više informacija možete dobiti na sljedećoj poveznici